Basaren

Varje år har vi i kåren enligt tradition en julbasar som i år går av stapeln i Hedvig Eleonora kyrkas församlingshem på Jungfrugatan.

 

Vi behöver givetvis lite hjälp från er föräldrar och scouter med att genomföra basaren. Ni kan bidra på en rad olika sätt.

 


 

”Someones junk is somebody elses treasure”

– Vi kommer att ha insamling av saker till vårt loppis under helgen innan basaren. Har du inte orkat ta itu med förrådet och lådorna som står och samlar damm hemma rekommenderar vi att du gör det nu. Vi tar emot allt som är helt och rent, men undanber oss kläder då vi har svårt att sälja just det under basaren. Jackor, skridskor och dylik är dock en annan fråga.


”Lets give them cake!”

Vill du bidra till vårt försäljningsbord för hembakat så blir vi väldigt glada. Det brukar gå åt närmare 600 lussekatter under dagen, liksom papparkakor, julgodis, hemkokt marmelad och matbröd. Vad du än är en fena på är det toppen om ni vill hjälpa till. Äppelchutney? Välkommet! Egen granola? Välkommet! Allt gott! Välkommet!

 

”Kunskap väger inget”

Dessvärre väger saker en hel del. Framförallt våra böcker. Vi kommer att behöva hjälp att transportera böcker och saker till församlingshemmet, att ta emot saker under lördagen och att packa undan och transportera bort efter basaren på söndagen. Ju fler vi är desto snabbare går det.