Om kåren

HE_png

Välkommen till Hedvig Eleonora Scoutkår!

Vår kår består av ungefär 100 medlemmar varav 20 är ledare.

Vår scoutkår startade som en av Stockholms första redan 1915, och många framstående profiler i vårt samhälle har haft en verkligt spännande verksamhet i vår regi.

Om kåren

Vi håller till i centrala Stockholm, vid Tessinparken. För oss är det viktigt att barn och ungdomar i stadsmiljö får en möjlighet att uppleva skogen och naturen på ett sätt som skapar mersmak och nyfikenhet.

PÅTA, Vår scoutstuga

998633_558866634149679_425027960_n

Vi har en scoutstuga, Påta, strax utanför Åkersberga, bara tre mil norr om Stockholm. Stugan har vi haft i vår ägo i över 60 år och är lite av allas vår sommarstuga, som vi gärna besöker även på höst, vinter och vår. Stugan ligger i ett skogrikt område vid en insjö, med möjligheter till kanotpaddling, simträning, roddbåtar och ett rikt fågelliv. Skogen erbjuder en massa äventyr och spännande nya saker.