Avdelningar

I vår scoutkår finns det en avdelning för varje ålderskategori, från årskurs 2 till vuxen ålder.

Varje avdelning träffas en gång i veckan och gör olika aktiviteter. Vi försöker att vara utomhus några gånger per termin.

Vill du gå med i en avdelning, kontaktar du respektive avdelningsledare, alternativt så kan du skicka ett mail till oss på hedvig.eleonora.scout@gmail.com med information om barnets namn, årskurs i skolan och de eventuella frågor ni har kring verksamheten.

Terminsstart hösten 2018

Hösten 2018 kommer att erbjuda en massa roliga aktiviteter för oss alla i kåren!

Vi drar igång verksamheten efter somamruppehållet snart!

Det innebär att vi för avdelningarna startar enligt nedan:

Måndag 27/8 Snobben – mer info i Snobbens forum på FB och via mail

Tisdag 4/9 Skogsfåglarna – 18.32 i lokalen, välkomna från 18.00

Onsdag 29/8 Mowgli – 18.15 i lokalen, välkomna från 18.00

Torsdag 30/8 Hjortarna – 18.30, välkomna från 18.15

Kåren med i projekt för att stärka ungas självkänsla och självbild

Kåren har valt att gå med i det nya projektet ”Free being me” som syftar till att slå hål på kroppsmyter och stärka ungas självbild och självkänsla. Vi tycker att arbetet med att ge våra ungdomar sunda värderingar är väldigt viktigt, varför kåren har valt att vara en av de första i landet som väljer att certifiera oss som en kår som aktivt arbetar med att förstärka unga personers syn på sig själva. Vi har ingen avbytarbänk i scouterna och hoppas att arbetet med detta gör att fler vill och vågar vara med på alla aktiviteter.

Ni kan också läsa mer om programmet här.